Musik

Musik

Musiken har jag haft i mitt liv sen barnsben och har varit en källa till stor glädje. Mitt huvudinstrument är fiol, men spelar även saxofon, gitarr, mandolin, klaviatur mm. Som frilansande musiker tar jag uppdrag till bröllop, fester, och olika konserter. I studion producerar jag musik till revyer, radioreklam, film och artister, samt levererar speakerinläsningar.

Folkmusik ligger mig varmt om hjärtat. Side By Side, framför irländsk folkmusik., här ser ni ett litet klipp med mina två förnämliga musikantvänner, Roger Weeks och Håkan Skog.

"Musiken har alltid varit en frizon där jag kan skapa mina egna rum att gå runt och mysa. Som en liten röd stuga i skogen, men det kan också vara ett slott."

För mig var en 4 kanals porta studio modell tascam 244, inkörsporten till mitt komponerande och jag har sedan dess drivits av nyfikenhet till vart kreativiteten kan föra mig. I skapandet händer så mycket, både till ande, kropp och själ, det känns så fantastiskt när man når fram till just det där man sökte. Nästan som ett möte med det gudomliga. Jag tror just den där känslan att få skapa är en gåva som vi alla har fått, den finns där men måste väckas till liv. Och när den får sväva fritt ger den ett helt universum av möjligheter, därför är fantasi en skatt som inte kan överskattas.


Den här kompositionen gjorde jag 2000, som ett beställningsverk åt en film. Den fick namnet Hela Bongo och blev en dedikering till en av våra döttrar som föddes den sommaren.

Många samlar sina låtskatter i byrålådan. En mycket begåvad textförfattare och kompositör är Bert Gren, alias Trinity. Han tog med sina låtar till mig och tillsammans skapade vi ett album. Fantastiska texter och oförglömliga melodier.